Be Talented op 13 december 2022 Bernardinuscollege, kom je ook? Meer informatie via www. becomeourstudent . nl
22 november 2022 Be Inspired. Komen jullie ook? Als je niet ingeschreven bent dan ben je ook van harte welkom op onze inspiratie avond 🙋🏽‍♀️ vanaf 19.00 uur staan we voor jullie klaar!
Onder de titel “Ondernemers gezocht” schreven zich 14 leerlingen in om van maandag 7 tot en met woensdag 9 november het programma “Hoe maak je een ondernemingsplan?” te volgen. Er waren al 2 bedrijven actief binnen onze BBS, de zgn. junior companies Budget Bakery en Drippie. Daarnaast ontsproten 3 nieuwe bedrijfjes uit de hoge hoed van onze leerlingen: BLC Audio & Visuals, een bedrijf op het gebied van audioapparatuur voor verhuur voor evenementen, Sappig, een smoothie-en juicebar en Cobo pc’s, voor de opbouw en installatie van moderne pc’s.
De leerlingen kregen in Sittard hoor- en werkcolleges op het gebied van marketing, maatschappelijk verantwoord ondernemen, SWOT, hr, recht, financiering enz. Alles onder leiding van deskundige docenten en studenten van Zuyd en docent Beco Jack Schonewille.
Na 2,5 dag keihard werken mocht iedere company op woensdagmiddag haar eindpresentatie geven. Deze bestond uit een voordracht voor een jury waarbij ieder bedrijf in twee-, drie- of viertallen het beste verhaal op de bühne bracht. De jury was onder de indruk van het niveau van de presentaties en we mogen met trots terugkijken op 3 leerzame dagen met heel veel mooie leer- en piekmomenten van onze Bernardinusleerlingen.
Twee studentbedrijven vielen in de prijzen:
Sappig van Laura Nicolaye en Cas Ortmans (bioscoopbonnen)
Budget Bakery van Jayden Boltong, Jeswin Kruts en Cheyenn Laurens (chocolade van Rousseau)
Be Inspired @bernardinus.college op 22 november openen wij onze deuren voor leerlingen en ouders van groep 7 en 8. We inspireren jullie graag over ons onderwijs 🙋🏽‍♀️ kom je ook? Aanmelden kan via  www. becomeourstudent .nl
Geniet van een mooie herfstvakantie 🍂🍁